Kennel Small Opals - Butik lunden

Vi er en familie på 6 personer, der alle elsker hunde. Vores liv har siden 2007, hvor den første DKK stamtavle hund kom ind i vores liv, taget en utrolig drejning som ingen af os ville have været foruden. Vores liv har aldrig været uden hund, men at en hund kunne ændre alt i vores erhverv, fritid, hobby og familie har vi aldrig forventet, men det gjorde det.

At vores hunde blev med stamtavle var fordi, vi havde prøvet at måtte tage den triste tur til dyrlægen med en cocker på 1½ år, der måtte aflives pga. HD problemer og dermed ustabil adfærd. Derfor var det med indstillingen om at stamtavle og fremtiden måtte kunne gøres bedre, hvis man sugede viden til sig og brugte fornuften. 

Siden starten og alle de første kurser og uddannelser i DKK verden har tingene bare taget en naturlig drejning. Fra den første tanke om, at det her avls arbejde kan vi gøre bedre - til varer vi så i udlandet som ikke kunne købes i Danmark. Ja, der skal ikke altid meget til før livet tager en drejning, og snart var vores tidligere jobs skiftet ud med egen virksomhed med salg af hundeartikler. I dag bruger vi alt vores tid på butikken - www.butiklunden.dk - i hverdagen pakkes ordre fra net butikken, og i weekenderne er vi at finde rundt omkring i landet med stand, hvor vi har et godt udvalg med. Allan har været chip mærker for DKK i fritiden, og Helle (jeg) bruger min fritid på DKK Ringtræning, og arbejder i weekenderne også tit på udstillinger som Ringpersonale samt dommer for flere racer i Gruppe 9. Desuden har vi lejlighedsvis hvalpe, men da det kræver 8 uger hjemme, så er det kun få kvalitets kuld det bliver til.

Udstilling fylder rigtig meget for mig (Helle) og jeg bruger meget tid på træning, grooming, uddannelse mv, så både jeg og hundene udvikler sig, og at udstille i både ind- og udland har fyldt rigtig meget af vores kalender i mange år, og vil blive ved at gøre det, så længe helbredet tillader at jeg udstiller. Desuden er jeg begyndt endnu en DKK uddannelse, nemlig som Eksteriør Dommer. Utrolig spændende, udfordrende og en fantastisk måde, at kunne gøre det jeg synes er allermest spændende, fordybelsen i anatomi og forskellige racer.

Avlsarbejdet fylder også meget af vores liv, og det vigtigste er at udvikle racen i forhold til standarten, der er sat for racen, og at sundhed og sind altid er med. Vi opdrætter primært til familier og ikke til udstilling og avl, og sælger dem derfor som familiehunde. Vi vil aldrig kunne garantere, at en hvalp på 8 uger udvikler sig til udstilling og avl, så derfor har vi valgt, "Kun" at sælge familiehunde, ønsker i senere at udstille eller opdrætte så hjælper vi gerne på vej, hvis hvalpen er egnet til det. De hunde vi vælger skal blive her, er selvfølgelig taget ud med det mål for øje, at vi skal gøre det endnu bedre i næste generation, men da det er levende væsner vi arbejder med, så bliver alt ikke som vi forventer og ønsker. Der er mange forhindringer undervejs, og uanset hvad, så skal man være tro mod sit eget mål. Mange år i branchen har lært mig, at for hver gang man har 3 hunde, så har man 1 tilbage, når man bruger sit kritiske opdrætter/udstillings øje.

Når man vælger "sin" race er det vigtigt at gøre op med sig selv om hvad man forventer af sin hund, hver race har sine særpræg, sind, og mange faktorer spiller ind. Vi opdrættede gennem mange år engelske cocker spaniel under navnet Cockerlunden, men de små selskabshunde fundet sin vej ind i vores hjem og derfor har vi fået nyt kennelmærke nemlig - Small Opals. Uanset hvilket et kuld vi har lavet, har det været med mange overvejelser i vores sind, og nogle gange er et kuld nærmest planlagt inden hvalpen er født, men uanset hvad, så løber vi nogen gange "panden mod muren" vi kan ikke forudse alt, uanset hvor gerne vi ville. Dette er både glæden og udfordringen. På grund af en gammel arbejdsskade der driller i perioder, har de "små" hunde indtaget vores hjem, hvilket vi alle nyder meget.

Vi har kun hunde inde i vores hjem, ingen store hundegårdsanlæg, ingen bokse og derfor har vi besluttet os for at udstationering er måden for os, så venner og familie har vores voksne hunde boende, der enten er helt pensioneret eller "del" pensioneret, vores liv fungere kun hvis vi har tiden til hver enkelt hund.

Medlem af: DKK og Klubben for små selskabshunde

keyboard_arrow_up