Hvad følger med hvalpen fra os

- Stamtavle fra Dansk Kennel Klub og registering ved Dansk Hunderegister

- Købsaftale fra Dansk Kennel Klub

- Sundhedsattest fra dyrlægen

- Hvalpen er chipmærket

- 10 % rabat på foder m.m. på www.butiklunden.dk  

- Behandlet for orm og vaccineret første gang

- Billeder - så kan I følge hvalpen fra reservation til afhentning

- Hvalpepakke med foder til den første tid 

- Hvalpens første legetøj

- Tæppe eller kurv, der lugter af mor og søskende

- Folder med gode råd fra os, og altid mulighed for at ringe og spørge om vejledning i hvalpens udvikling

- Hjælp til pelspleje - gratis ½ års hjælp så i kommer godt i gang.

- Hvalpen er vænnet til soignering.

Hvalpe fra Kennel Small Opals

Hvalpene vokser op sammen med os, og er derfor kendt med mange forskellige lyde, lugte og forskellige mennesker. De bliver præget allerede fra fødslen til at fungere i en familie med både børn, voksne og andre dyr. Det er en vigtig tid for hvalpen de første 12 uger, og vi vil præge den med forskellige indtryk den første tid, dog med hensyntagen til hvalpens alder. De bruger meget tid på vores kontor og her i butikken, og vænner sig til at der kommer kunder ind af døren både med og uden hunde. Vi ligger utrolig meget vægt på tillid imellem os og jer som nye hvalpe ejer, vi vil altid vores hvalpe det bedste og prøver at vælge den rette hvalp i kuldet til jeres behov.

Alle vores hvalpe bliver solgt som familie hunde, ALDRIG som avls eller udstillingshunde, da man ikke i 8 ugers alderen på nogen måder kan sige at de vil være egnet til dette. Men derimod ved vi de er fantastiske familie hunde, når vi sender dem af sted. 

Derudover sælger vi hvalpe der sundheds og type mæssig svare til racestandarten, vi sælger ikke bestemte "farver" af hvalpe, det er vigtigere for os at de helbredsmæssigt, racestandart samt temperaments mæssig svare til race beskrivelsen som at en bestemt farve skal komme ud af vores kombinationer. Vores avlsarbejde rummer helheden og hvert kuld er nøje overvejet i forhold til dette.

TIL JER DER VIL VIDE MERE OMKRING GENEREL HVALPE UDVIKLING:

Hvalpens psykiske og fysiske udvikling

Herunder er en rigtig god beskrivelse af hvalpen/hundens udvikling, som normalt bliver gennemgået på et DKK teori kursus, jeg håber rigtig mange kan få glæde af denne læsning, og måske forstå hunden lidt bedre. Den er skrevet til alle typer hund og ikke målrettet nogle racer:

0-2 uger fødsel/omstilling: reagere på kulde og varme, at holde sig varm og nærkontakt til søskende og mor

2-3 uger sanseudvikling: begynder at høre, at se, balancesans (gå udvikles meget i den periode)

3-5 uger flokprægning: prægning begynder af flokken og mennesker. Bliver nysgerrige og kontaktsøgende, går lidt ud på egen hånd, er agtpågivende og lettere nervøs.

5-7 uger social tilpasning/jagtfunktion: rangorden, plads i flokken, moderen viser sin førerolle, er interesseret i lugte og ting der bevæger sig, begynder at få fast føde

7-12 uger lederprægning: afvænning, indlæring kan begyndes, lederprægning er vigtig, kan begynde at huske, erindringsbilleder, socialeregler indarbejdes, renlighed

3-4 måneder halv kønsmodning: problemperiode, forsøger at dominere fordi der er øget produktion af mandlige kønshormoner. Skal finde sin plads i familien, samtidig bliver hvalpen også lettere forskrækket. Hvis hvalpen bliver forskrækket, bliver den let aggressiv.

4-7 måneder rolig periode: skal nu gerne kende sin plads i familien. Man kan begynde at stille større krav, dvs. at sværhedsgraden af træningen kan øges, såsom stå, dæk, lineføring og træne spor.

7-10 måneder fysisk kønsmodenhed: Ofte en problem periode; tæverne kommer i løbetid, han hundene begynder at lette ben, hundene bliver ukoncentrerede, svære at arbejde med, har ofte glemt alt hvad de kan. Tæverne er tit meget følsomme og humørsyge. Hun skal kunne holde hanhundene fra livet ca 13 dage efter blødningens begyndelse. Derefter er hun parringsvillig. Humør mæssig bliver hun samtidig venligere. Tidsrummet i hvilket hun er parringsvillig varierer noget, men i almindelighed ca. 5 dage. Derefter bliver hun igen noget vrissen for at kunne holde hanhundene på afstand. Efter 21 dage plejer det hele at være overstået og der skal ikke trænes og specielt ikke nyt i den periode. Hanhundene er svære at konstatere hvornår de bliver kønsmodne. At de letter ben er intet sikkert tegn, det kan også være ren dominansadfærd. Hanhundene kan også tidligere finde på at "ride" på såvel mennesker som forskellige ting. Når det går ud over mennesker skal hunden omgående have en tydelig tilrettevisning, så den holder op. Husk at rose hvis den gør som der bliver sagt. Denne adfærd kan blive besværlig og skal stoppes med konsekvens helt fra begyndelsen. Det er ikke udsædvanlig at unghunden i kønsmodhedsfasen både kan finde på at bide ting i stykker og også glemme at være renlig.

Hunden forsøger at klatre op af "rangstigen" dvs. få mere dominans i flokken/familien, derfor kan hunde der ikke kender sin plads inden den fysiske kønsmodensheds periode give problemer. Nogle af disse hunde bliver ikke sjældent omplaceret eller i en del tilfælde desværre aflivet. Dette kunne være UNDGÅET hvis ejeren i tiden havde forstået problemet. De fleste hunde volder ingen problemer, hvis de er faldet godt til i deres miljø, er beskæftiget fornuftigt og har lært at indordne sig.

10-17 månder rolig periode: en god og rolig periode hvor hundene er meget indlæringsvillige.

17-22 måneder psykisk modenhed: Dominante hunde der ikke har fundet deres plads i  rangorden kan udvikle sig til problemhunde. Godt tilpassede hunde giver ingen problemer.

22 til ca. 5-8 år den voksne hund: disse år er dejlige og stabile år, hvor samarbejde og træning med hunden kan nå imponerende højder. Konflikterne er blevet løst og der en rolig rytme. Hunden skal stadig stimuleres mentalt og have tryghed og "lederskab" fra sin ejer.

5-8 år til ??? alderdom: nedsættelse af de fysiske funktioner. Pas på med overvægt, muskelstivhed, nedsat syn, tandpleje og gigt. Det er vigtigt at hunden holdes i gang, men det skal tilpasses dens tilstand. Husk stadig at stimulere hunden mentalt. En ældre hund har også behov for opgaver og nye indtryk.

keyboard_arrow_up